stopli

  • ۰
  • ۰

تحقیق در مورد عدالت، قاعده اصلی حقوق بشر 9ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 9 صفحه


قسمتی از متن .doc :

عدالت، قاعده اصلی حقوق بشر

ز همین رو دکتر کاتوزیان نیز با بیان تاریخچه‌ای از علت گرایش بشر به حقوق بشر، محوریت سخنانش را مفهوم <عدالت> قرار داد. طرح گروهی <ارتقای حقوق بشر و دسترسی به عدالت>، یکی از سه طرح اصلی گروهی است که با همکاری برنامه عمران سازمان ملل متحد )UNDP( و برای یک دوره پنج ساله ( ۲۰۰۵- ۲۰۰۹) تدوین شده است. این طرح هم‌اکنون با همکاری هشت موسسه و نهاد حقوق بشری در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در حال اجرا است. اعضای طرح شامل مرکز مطالعات حقوق بشر دانشگاه تهران، کرسی حقوق بشر صلح و دموکراسی دانشگاه شهید بهشتی، مرکز مطالعات حقوق بشر دانشگاه مفید، معاونت آموزش قوه قضاییه، کمیسیون حقوق بشر اسلامی، کانون وکلا، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران و سازمان دفاع از قربانیان خشونت است. آنچه که منجر به شکل‌گیری چنین طرحی شد، برنامه چهارم توسعه بود، چرا که در بخش سه و چهار برنامه از ضرورت امنیت انسانی و عدالت اجتماعی سخن گفته شده است. همین تاکید کافی بود تا در طرح <ارتقای حقوق بشر و دسترسی به عدالت> تحقق اهداف کلان برنامه چهارم توسعه را سرلوحه کار قرار گیرد. مجریان طرح که به‌طور عملی از اردیبهشت‌ماه جاری فعالیتش آغاز شده است، در نظر دارند به منظور تقویت و حفاظت از حقوق بشر از ظرفیت‌سازی ملی حمایت کنند. برای رسیدن به این منظور نیز بر توسعه ظرفیت مراکز حقوق بشری وابسته به دانشگاه‌های مجری طرح، کمیسیون حقوق بشر اسلامی، سازمان‌های حقوق بشری جامعه مدنی و برخی از انجمن‌های حرفه‌ای مانند کانون وکلا و انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تاکید شده است. علاوه بر آن مجموعهای از فعالیت‌های عملی نیز در چارچوب مدون گروه فوق قرار گرفته است که برگزاری سمینارها و مراسم ویژه حقوق بشر از جمله آنهاست. مراسم دوشنبه گذشته تالار شیخ مرتضی انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در همین راستا بود. مراسمی که با حضور مسوولان و حقوقدانان و علاقه‌مندان به مباحث حقوق بشری، برپا شد و دکتر <ناصر کاتوزیان> نیز در باب <حقوق بشر و عدالت> سخن گفت که می‌خوانید.

درباره کرامت انسان احترام به شخصیت او و اراده انسان و اینکه هیچ‌کس بردیگری سلطه‌ای ندارد، حکما، علما و پیامبران الهی از دیرباز داد سخن داشته‌اند. اومانست‌های فعلی می‌گویند آنچه از حقوق بشر می‌دانند ناشی از افکار مسیح است. حتی یکی از نویسندگان بزرگ حقوق عمومی فرانسه دوگین می‌گوید: <مسیح به ما انسانیت را آموخت و شرافت آن را به ما یاد داد.> احکام اسلامی هم از چنین مواردی سرشار است. اشرف مخلوفات و کسی که خلیفه خدا بر زمین است، طبیعی است که دارای حقوقی است که همیشه باید محترم باشد. راجع به <جان انسان> نیز احکام زیادی وجود دارد. این نکته را من در قالب تذکر به قضاتی که با دست گشاده حکم به اعدام می‌دهند می‌گویم که بدانند چه مسوولیت سنگینی دارند. اولین چیزی که در معاد سوال می‌شود راجع به خون انسان‌ها است. که آیا خون کسی را هدر داده‌اند یا نه، بنابراین قضات باید بسیار با احتیاط رفتار کنند.

مساله <کرامت انسانی> از سه قرن پیش یا کمی قبل‌تر، شکل دیگری به خود گرفت و وارد زندگی اجتماعی انسان شد و به عنوان یک ابزاری برای حمایت از حقوق انسان‌ها در مقابل قدرت دولت‌ها و کسانی که برآنها سلطه پیدا کرده بودند، به کار رفت. دلیلش هم این بود که در قرارداد اجتماعی، <روسو> چنین ابراز عقیده کرده بود که اگر یک دولت ملی سرکار باشد، چون اراده آن، اراده خود اشخاص است، احتمال هیچگونه ظلمی نمی‌رود. بنابراین ملت می‌تواند تمام حقوق را به دولت واگذار کند و در پناه امنیتی که دولت به‌وجود می‌آورد، زندگی کند.

این نظریه در آن روز گیرایی زیادی داشت ولی بعدها مورد سوءاستفاده قرار گرفت. تجربه تاریخی در این چند قرن نشان داده است به هیچ دولتی اعم از دولت پادشاه مستبد یا سوسیالیست و چه دموکرات و غیره نمی‌توان آنقدر اطمینان کرد که حقوق ملت را کامل در اختیار آن گذاشت.

وضعیت دولت مستبد که مشخص است. وقتی در یک فرد تکاثر قدرت پیش آمد و او هیچ مانعی برای اراده خودش ندید طبیعتا به فساد کشیده می‌شود.

اما این عیب در دول دموکراسی نیز از بین نمی‌رود. هر دولتی منافعی دارد که ممکن است با منافع ملت‌ها در تعارض باشد. کمتر دولتی حقوق ملی را بربقای خودش ترجیح می‌دهد. این وضعیت در دموکرات‌ترین دولت‌ها، نظام یعنی حکومت اکثریت بر اقلیت هم وجود دارد. انتخاب نمایندگان مجلس را تصور کنید. نماینده‌ای به اکثریت رای یک نفر انتخاب می‌شود و بعد قانونی که مجلس می‌گذراند با اکثریت یک نفر طرحی را تصویب می‌کند که با حقوق دیگران منافات دارد.

بنابراین آنچه در مجالس مقننه تصویب قانون می‌شود نظر قدرت حاکم است که انتخاب نشدن بردیگران و برای اینکه چیرگی اکثریت را براقلیت تخفیف دهند باید چاره‌ای کرد.

از این خطرناک‌تر، وضع حکومت‌هایی است که به ظاهر با دموکراسی آراسته‌اند ولی در باطن دیکتاتوری هستند. در بسیاری از کشورها روسای جمهور برای تمام عصر انتخاب می‌شوند. این عیوب باعث شد اندیشمندان کشورها به فکر سرپناه بیفتند تا از تجاوز قدرت مصون شوند. عده‌ای آن را در <حقوق فطری> جست‌وجو کردند. آنها می‌گفتند یک سری از حقوق برتر از قدرت دولت‌ها و اراده اکثریت هستند. آنها حقوق عالی هستند که دولت‌ها باید کشفشان کنند و اگر به آنها تجاوز کردند غاصب محسوب می‌شود. علمای این دسته، معیار تشخیص حقوق عالی را عقل انسان قرار دادند. <ارسطو> یکی از پیشگامان حقوق فطری است که حس و تجربه را هم علاوه برعقل دخالت می‌دهد. او می‌گوید: <به تجربه در می‌یابیم نظمی برجهان حکم فرما است و هدفی آن را هدایت می‌کند. ما هم ذره ناچیزی از این نظم هستیم. بنابراین تا وقتی قواعد ما با این نظم طبیعی سازگار باشد، مثبت و عادلانه است ولی اگر قواعد را نقض کند، دیگر قاعده نیست و دولت حق ندارد چنین قوانین ناقضی را وضع کند. در غیراین صورت دولت غاصب است چون حدود اختیار دولت مقید به این است که حقوق بشر و حقوق فطری را رعایت کند و وقتی از این نمایندگی پایش را بیرون گذاشت غاصب است و ملت حق دارد آن را سرنگون کند.

اما جمع دیگری از <حقوق اجتماعی> یک خاکریز برای دفاع از حقوق انسان‌ها ایجاد کردند. بسیاری از جامعه‌شناسان گفته‌اند قواعد حقوق خود به خود از دل اجتماع تراوش می‌کند. زندگی اجتماعی، قاعده ایجاد می‌کند. پس هر قاعده‌ای که جامعه خود به خود ساخت، حقوقی است. بنابراین دولت حق ندارد به چنین حقوقی تجاوز کند. عده‌ای هم از مذهب استفاده کردند. آنها براین عقیده هستند که حکومت ما، دولت مذهبی و محدود به اراده خداوند است. همانطور که در امور تکوینی این رابطه برقرار است در امور تشریعی هم همینطور است. یعنی از چیزی که حکم خداست و در مذاهب مختلف آمده، نباید تجاوز کرد. در قانون اساسی ما هم از این طریق پیروی می‌شود.

این سرپناه‌ها چندان دوامی نداشتند. حقوق فطری با ایرادات اساسی مواجه شد. نقادان حقوق، مشاهده و تجربه را میدان عمل خود قرار دادند و گفتند اگر به حقوق کشورهای مختلف مراجعه کنیم جز تکثر و اختلاف نمی‌بینیم، درحالی فطرت انسان‌ها همه جا یکی است. منشا قواعدی که در کشورهای مختلف وضع می‌شود، عقل انسان‌ها است و اراده‌شان نه فطرت آنها. اینگونه بود که کم‌کم از این نظریه دست کشیدند و به حداقل حقوق فطری که <عدالت> بود رسیدند. دسته‌ای هم که سرپناهی از مذهب و حقوق اجتماعی پیدا کردند نیز، نتوانستند این‌دو نظریه را جهانی کنند چون در دل آنها جنبه محلی









سایر محصولات :
تحقیق در مورد عدالت، قاعده اصلی حقوق بشر 9ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد عثمان 11ص

تحقیق در مورد عثمان 11ص...

طرح درس ورزش 5 ص

طرح درس ورزش 5 ص...

تحقیق در مورد عارف قزوینی 10 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد طراحی ایستگاههای آتش نشانی 15 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد طبیعت ایران 12 ص

تحقیق در مورد طبیعت...

تحقیق در مورد طاهره صفار زاده از جمله شاعرانى است که دوره هاى متعدد شعرى ر

تحقیق در مورد طاهره...

تحقیق در مورد صلاحیت دیوانعالی کشور امریکا و مسئله تراکم 10ص

تحقیق در مورد صلاحیت دیوانعالی کشور...

تحقیق در مورد شیرجه در باتلاق تحلیلی از آخرین وضعیت مسئله هسته ای ایران 15 ص

تحقیق در مورد شیرجه...

تحقیق در مورد شیوه های گرمایش خورشیدی 15 ص

تحقیق در مورد شیوه های گرمایش...

تحقیق در مورد شیخ بهایی

تحقیق در مورد شیخ بهایی...

تحقیق در مورد شیوه اجرای یادبند کنشی 17 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد شیوه اجرای بادبند کنشی میلگرد در سوله ها و سازه ها 17 ص

تحقیق در مورد شیوه...

تحقیق در مورد شناخت سلایق و نیازهای بازار جهانی فرش 33 ص

تحقیق در مورد شناخت سلایق و...

تحقیق در مورد شناخت انواع مواد مخدرو مضرات اعتیاد به آنها 14 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد شناخت الکل ها 17 ص

تحقیق در مورد شناخت الکل...

تحقیق در مورد شرکت های سهامی 28 ص

تحقیق در مورد شرکت های سهامی...

قالب پاورپوینت پایان نامه آموزش ابتدایی

قالب پاورپوینت پایان نامه آموزش ابتدایی...

تحقیق در مورد شرکت 24 ص

تحقیق در مورد شرکت 24 ص...

تحقیق در مورد شرح احوال باباطاهر عریان

تحقیق در مورد شرح احوال باباطاهر...

تحقیق در مورد شرایط و موجبات حد در شرب خمر 14ص

تحقیق در مورد شرایط و موجبات حد...

تحقیق در مورد شایع‌ترین اختلالات لوزالمعده 8ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد شایعه 13 ص

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد سیمای بیابانی

تحقیق در مورد سیمای بیابانی...

تحقیق در مورد سیستم انتقال نیرو 19 ص

تحقیق در مورد سیستم انتقال نیرو ...

تحقیق در مورد سید احمد خمینی 8ص

تحقیق در مورد سید...

تحقیق در مورد سینه نرم قادر است کمک کند به تشخیص دادن سرطان 11 ص

تحقیق در مورد سینه نرم قادر...

تحقیق در مورد سیم پیچی ترانسفورماتور

تحقیق در مورد سیم پیچی ترانسفورماتور...

تحقیق در مورد سیستم ها و روشها در قانون

تحقیق در مورد سیستم ها و روشها...

تحقیق در مورد سیستم اطلاعات جغرافیایی وکاربرد آن در صنعت مخابرات

تحقیق در مورد سیستم اطلاعات جغرافیایی...

تحقیق در مورد سیاست جدید و نقش تاریخی ادیان در جهان بعد از 11 سپتامبر 13 ص

تحقیق در مورد سیاست جدید...

تحقیق در مورد سورئالیسم

تحقیق در مورد سورئالیسم...

تحقیق در مورد سوفسطائیان 11 ص

تحقیق در مورد سوفسطائیان 11 ص...

تحقیق در مورد سوالات معماری ایرانی 25 ص

تحقیق در مورد سوالات...

تحقیق در مورد سنگ شناسی رسوبی

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد سنسورهایی از نوع ذرات بولوژیکی 27 ص

تحقیق در مورد سنسورهایی از نوع...

تحقیق در مورد سلطان العلما بهاء ولد و تولد جلال الدین محمد مولوی

تحقیق در مورد سلطان العلما بهاء...

تحقیق در مورد سـلـجوقـیان

تحقیق در مورد سـلـجوقـیان...

تحقیق در مورد سقراط

تحقیق در مورد سقراط...

تحقیق در مورد سعدی شیرازی

تحقیق در مورد سعدی شیرازی...

تحقیق در مورد سرطان سینه

تحقیق در مورد سرطان سینه...

تحقیق در مورد سرطان سینه مطالعه کمک کردن ماماگرافی برای زنان مسن

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد سرخجه

تحقیق در مورد سرخجه...

تحقیق در مورد سرخ پوستان کهن

تحقیق در مورد سرخ...

تحقیق در مورد سازمان های غیر دولتی 39 ص

تحقیق در مورد سازمان...

تحقیق در مورد سازمان تجارت جهانی 68 ص

تحقیق در مورد سازمان تجارت جهانی...

تحقیق در مورد سازماندهى عفو بین الملل در طرح جدید 11ص

تحقیق در مورد سازماندهى...

تحقیق در مورد ساختار نظام اداری ایران 10 ص

تحقیق در مورد ساختار نظام اداری ایران...

تحقیق در مورد زندگینامه ابوبکر 9ص

تحقیق در مورد زندگینامه ابوبکر 9ص...

تحقیق در مورد زگیل تناسلی 16ص

تحقیق در مورد زگیل...

کتاب جامع و کم نظیر آموزش زبان برنامه نویسی سی شارپ پروژه محور
سورس کد حل جدول سیمپلکس (simplex) با زبان سی شارپ
تحقیق درباره ایمن سازی خانواده
بسته ویدیویی آموزش کامل ایمیل مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی
کتاب جامع و کم نظیر آموزش زبان برنامه نویسی سی شارپ پروژه محور
سورس کد حل جدول سیمپلکس (simplex) با زبان سی شارپ
دانلود 25 قطعه کد و سورس کد کاربردی با زبان سی شارپ
سوورس کد محاسبه و نمایش جدول ضرب در خروجی با زبان سی شارپ
سوروس کدحل دستگاه معادلات به روش fft و dfd به زبان سی شارپ
پاورپوینت ارزشمند درباره گزیده ای از کتاب فوق ستاره فروش اثری از برایان تریسی
سورس کد محاسبه ماکزیمم مینیمم و میانگین سه عدد با زبان سی شارپ
کتاب ارزشمند مدیریت زمان و موفقیت اثری از برایان تریسی
پروژه پیاده سازی سیستم آموزشگاه زبان با زبان دلفی به همراه سورس کدها
بسته ویدیویی آموزش کامل ایمیل مارکتینگ و بازاریابی اینترنتی
پروژه سیستم حقوق دستمزد بیمارستان با نرم افزار اکسل
بسته ویدیویی آموزشی ایجاد و ساخت فروشگاه اینترنتی رایگان {مثل همین فروشگاه}
سورس کد محاسبه حقوق مالیات و بیمه کارمند با زبان سی شارپ
کتاب کاربردی شصت راز طلایی مدیریت زمان و اصول موفقیت
کتاب موفقیت از دیدگاه بزرگان و دانشمندان ارزشمند جهان
بسته ویدیویی آموزش تکنیکهای روانشناسی فروش در کسب و کارهای اینترنتی
تحقیق درباره بررسی و ارزیابی نانو لوله های کربنی و اثر میدانی نانو لوله ها
پروژه درس مهندسی نرم افزار سیستم مدیریت فروشگاه
طرح توجیهی بررسی احداث نیروگاه 1.2 مگاواتی فتوولتائیک در شهرستان ایرانشهر
تحقیق درباره ارزیابی و بررسی خود تنظیمی فردی در آموزش
پروژه کامل و جامع درباره ارزیابی پستهای توزیع برق
پاورپوینت در مورد تاثیر افزایش کربن دی اکسید بر روی کره زمین
دانلود کتاب کاربردی و کم یاب زبان تخصصی ICDL
سورس کد حل دستگاه معادلات به روش گوس جردن با زبان سی شارپ
تحقیق و پروژه جامع درباره مقایسه رضایت زنان شاغل و خانه دار جهت بهبود زندگی زناشویی
سورس کد محاسبه محیط و مساحت مستطیل با زبان سی شارپ
سورس کد حل انتگرال خطی تگ گانه با زبان سی شارپ
آموزش جامع زبان برنامه نویسی قدرتمند جاوا
سورس کد پیاده سازی بازی دوز به روش گرافیکی با زبان سی شارپ
سورس کد تعیین ریشه های معادله درجه دوم با زبان سی شارپ
تحقیق درباره جرایم علیه اموال و مالکیت
تحقیق در مورد اعجاز عددى و نظم ریاضی قرآن
پاورپوینت در مورد پژوهش , مشکلات کنونی پژوهش و پیامدهای آن
پاورپوینت در مورد تمرین نشانه ی آ اوّل و آ غیر اوّل (تحقیق دانش آموزی)
پاورپوینت در مورد بررسی بناهای پیش از اسلام

کلمات کلیدی :انجمن صنفی روزنامهzwnj صنفی روزنامهzwnj نگاران برنامه چهارم وسعه مرکز مطالعا حقوق سیاسی دانشگاه هران عدال قاعده اصلی قاعده اصلی حقوق حقوق بشر میzwnj شود حقوق بشری میzwnj کند حقوق فطری دانشگاه هران عدال قاعده قدر دولzwnj نمیzwnj رود میzwnj اراده اکثری قاعده بنابراین اجماعی کردند
  • ۹۶/۰۹/۰۸
  • رضا محسنی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی